DUBROVNIK DIGEST >> CRUISING INFO

CRUISING INFO >> Važne informacije


Važne informacije

[ View map ]

Većina kruzera pristaje u luci Gruž, a putnici žele doći do stare gradske jezgre. Kako? Postoji nekoliko načina.

 

Prvi je svakako taksi prijevoz. Na ovom linku možete naći informacije o dubrovačkim taksistima.

 

Drugi način je javni gradski prijevoz. Iz pravca luke Gruž do starog grada voze autobusne linije 1 i 1A. Vrlo često prometuju, pa nećete puno čekati na dolazak autobusa. Autobusna stanica se nalazi odmah do pristajališta za brodove.

 

Međutim, iz luke do stare gradske jezgre možete i pješice. Hodanje traje oko pola sata, a putem se možete upoznati s gradom. Vidjet ćete tržnicu na kojoj se prodavau domaći poljoprivredni proizvodi i riba, stare renesansne ljetnikovce, poslovni dio Dubrovnika...

 

Usput možete svratiti kupiti kakvu sitnicu za uspomenu. Da biste nešto kupili, novac morate promijeniti u kune, hrvatsku nacionalnu valutu. Rijetko gdje možete kupovati u eurima i(li) dolarima. Novac je najbolje promijeniti prije dolaska u stari grad, jer tamo mogu vladati gužve u mjenjačnicama, pa ćete izgubiti dragocjeno vrijeme za obilazak grada.

 

Većina Dubrovčana dobro govori engleski jezik, pa vam komunikacija ne bi trebala biti previše komplicirana. Za obilazak grada možete uzeti vodiče koji će vam u kratkom roku, kazati pregršt zanimljivosti o ovom posebnom gradu.

 

Voda na fontanama i u svim slavinama je pitka i slobodno je možete konzumirati bez straha od bolesti.

 

Ako vam se u ugostiteljskim objektima ili nekim drugim mjestima ne izda račun, niste dužni platiti.

 more texts