DUBROVNIK DIGEST >> AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI >> Dječja igrališta


Dječja igrališta

Kada kažemo igrališta za djecu pri tom mislimo na mjesta s toboganima, ljuljačkama i sličnim spravama. Najbolje mjesto za dječju igru svakako je uvala Lapad, ne samo zbog lijepog igrališta. Tu je, naime, i prekrasna pješčana plaža, kao i duge šetnice, kojima ne prometuju vozila.

 

Park na Babinom kuku također je sjajno mjesto za igru vaših najmlađih. Osim klasičnih sprava za igranje, tu su kameni stolovi za stolni tenis, te mini golf.

 

Park u Gružu također sadrži nekoliko dječjih sprava, isto kao i slatko uređeni park u kvartu Sedam smrtnih grijeha, koji osim klasičnih sprava, ima i igralište za mali nogomet s umjetnom travom.

 

Postoji mogućnost igranja i šetanja i u parku kraj javne garaže, kao i u parku Gradac poviše plaže Danče. Osim šetanja i igranja u parku Gradac, mališani će uživati u ribnjaku sa zlatnim ribicama.

 

Otok Lokrum je možda najbolji izbor za obiteljsko uživanje. Ima više igrališta po kojima šetaju pitomi paunovi. U blizini je i plaža Mrtvo more, odlična za kupanje djece.

 

Ispod ulaza u stari grad s Pila nalazi se park s igralištem za djecu. Stari grad nema klasična mjesta za igranje, ali je itekako pogodan za boravak obitelji. Nema prometa, a vaša djeca će uživati trčati za golubovima, isto kao i hraneći ih mrvicama kruha.more texts