DUBROVNIK DIGEST >> AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI >> Obiteljske šetnice


Obiteljske šetnice

Predstavit ćemo vam neke atraktivne obiteljske šetnice, ali samo one na kojima nema prometa kako bi vaši mališani bili što sigurniji.

 

Lokalni stanovnici najviše vole šetnicu u uvali Lapad. Nema vozila, a poprilično je duga. Prolazi pokraj dječjih igrališta, plaža, ugostiteljskih objekata, pa tamo možete provesti cijelo poslijepodne. Vaša djeca se mogu ljuljati na klackalicama, spuštati niz tobogan, voziti bicikle, trčati, šetati se, izraživati kule i pijesku. Ako ogladnu i ožedne u blizini su objekti u kojima se može naručiti nešto za jelo ili piće.

 

Prostor starog grada sjajno je mjesto za obitelj, jer ima sve sadržaje kao i uvala Lapad. Međutim, moramo vas upozoriti da za djecu nije najpogodnije boraviti na ulicama starog grada za vrijeme dana u visokoj sezoni zbog moštva ljudi. Ako ćete sa svojim potomcima dolaziti u stari grad, preporučavamo da to učinite ili u rano jutro ili kasno poslijedpodne kada su gužve znatno manje.

 

Tijekom podneva u vrijeme sezone, bolji vam je izbor otok Lokrum. Pun je šetnica i drugih raznih sadržaaja za djecu koja će se zasigurno oduševiti pitomim paunovima koji se kreću otokom. Na Lokrumu možete šetati i po najvećim temperaturama, jer je šumovit, pa je gotovo posvuda hlad.

 

Odličan izbor za šetanje sa svojim voljenima je i šetnica na Babinom kuku koja se proteže od plaže Copacabana sve do ulice zvane Mali Stradun.

 

Brdo Petka je odličan izbor za boravak u prirodi. Nema dodatnih sadržaja, ali mjesto za šetanje je predivno. Slično je i na brdu Srđ na koje možete doći sa žičarom. U blizini je Medena dolina, mjesto kao iz bajke za djecu. Tamo mogu jahati ponije.

 

Što se tiče okolice Dubrovnika, najbolje mjesto za obiteljski izlet su Konavle. U Parku Prevlaka, osim dugih prekrasnih šetnica, mnogi sadržaji su namijenjeni za djecu poput dječjih igrališta, vožnje vlakom i drugo. U Konavlima se nalazi i adrenalinski centar koji u svojoj ponudi ima avanture za najmlađe. Vaša djeca će biti u rukama stručnjaka tako da se ne morate bojati za njihovu sigurnost. more texts