DUBROVNIK DIGEST >> Transport

Transport >> Dolazak autobusom


Dolazak autobusom

[ View map ]

Dubrovnik je svakodnevno odlično povezan s drugim hrvatskim gradovima posebno Zagrebom. Skoro svaki dan, tijekom sezone, prometuju linije i prema Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Međugorje, Mostar, Zenica, Tebinje), Crnoj Gori (Podgorica, Herceg-Novi, Kotor, Ulcinj, Budva), Italiji (Trieste), Njemačkoj (Frankfurt) i Makedoniji (Skopje).

 

Hrvatska je autobusnim linijama svakodnevno povezana s Švicarskom, Italijom, Austrijom, Srbijom, Švedskom, Njemačkom, Mađarskom, Češkom...

 

Neke linije se u ljetnim mjesecima dodaju, pa se o aktualnim relacijama najbolje informirati na stranicama Autobusnog kolodvora Dubrovnik, te na drugim hrvatskim autobusnim kolodvorima.

 

Ovaj način putovanja do Dubrovnika je najjeftiniji, a po koji dan se možete zadržati i u nekim drugim gradovima. Neke autobusne linije prometuju autocestom, a neke običnom cestom, pa se raspitajte za smjer ovisno o vašim željama o dužini putovanja.

 

Autobusni kolodvor Dubrovnik (broj telefona 060 305 070) jedini u Dubrovniku ima mogućnost ostavljanja prtljage u garderobi. Kolodvor se nalazi u luci Gruž i odlično je povezan javnim prijevozom sa svim dijelovima grada. Tu je i taksi stajalište, te trgovački centar uz ostale usluge poput bankomata koji radi 24 sata.more texts