DUBROVNIK DIGEST >> Transport

Transport >> Dolazak zrakoplovom


Dolazak zrakoplovom

[ View map ]

Zračna luka Dubrovnik udaljena je od centra grada oko 20 kilometara, a taj se put prođe za manje od pola sata.

 

Iz Zračne luke možete do grada jeftinijim, autobusnim prijevozom, ili skupljim, taksi prijevozom. Svaki redovni let, poslije slijetanja, ima ogranizirani autobus do Dubrovnika, a što se tiče odlaska u zračnu luku, autobusi za letove Croatia Airlinesa i Austrian Airlinesa odlaze 1,5 h prije poljetanja, dok za letove drugih tvrki voze s autobusnog kolodvora 2 sata prije leta.

 

Check in za nacionalne letove mora se obaviti najkasnije pola sata prije leta, dok je check in za međunarodne letove najkasnije sat vremena prije polijetanja. Check in je moguće obaviti i preko weba.

 

U Zračnoj luci također možete iznajmiti automobil, promijeniti novac ili ga uzeti s bankomata. Zračna luka Dubrovnik ima i neuobičajenu atrakciju – Đurovića špilju – koja se proteže ispod samog uzletišta. Moguće ju je posjetiti.

 

Ponekad, većinom u zimskim mjesecima, zna se dogoditi da zrakoplov zbog jakog sjevernog vjetra ne može sletjeti u dubrovačku zračnu luku, već se onda spušta u Split, nakon čega putnici nastavlju prema Dubrovniku organiziranim autobusnim prijevozom. Put je dug nešto više od 200 kilometara. Srećom, jaki vjetar rijetko puše, pa su ovakvi scenariji rijetki. more texts