DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Nudistička plaža Lokrum


Nudistička plaža Lokrum

[ View map ]

Cijeli otok Lokrum idelan je za kupanje. S južne strane otoka gdje pristaje brod koji dovozi posjetitelje nalazi se kupalište Portoč na kojem se kupaju pretežno domaći ljudi. S iste strane, samo prema zapadu, Lokrum je pun skrivenih vala do kojih dolazite šetnicom (čim se iskrcate s broda krenete desno). Prošetajte se, nađite skrivene uvalicu koja će tijekom dana biti samo vaša.

 

Sa suprotne strane otoka nalazi se plaža nazvana Ploče, jer tijekom zimskih mjeseci trpi jake udare visokih valova koje tjera vjetar jugo, pa more, povlačeći se s kopna poravnava stijene koje su jako udobne za ležanje i spavanje. Ploče su prirodni fenomen, i svakako ih vrijedi vidjeti.

 

Za vaše mališane, naidealnija plaža je Mrtvo more koje se nalazi na istočnoj strani otoka,a  za koju je zaslužan još jedan prirodni fenomen. Naime, more uskim tjesnacem ulazi u ovu zatvorenu prirodnu uvalu tako da na njoj nikad nema valova. More je plitko, a plaža je šljunčana.

 

Na istočnoj strani Lokruma nalazi se i najpoznatije nudističko i gay kupalište u Dubrovniku.  No mnogi nudisti zbog privatnosti i zaklonjenosti uvala se kupaju i na drugim djelovima otoka.

 

Na Lokrumu ima vode, pa se tako na većini plaža nalazi tuš. Na Lokrumu je također otvoren ugostiteljski objekt i restoran, pa se ne morate brinuti ako ogladnite i ožednite.

 

Otok pruža nezaboravnu uživanciju u prirodi. Zaštićen je kao posebni rezervat šumske vegetacije.

  • Type Stjenovito-betonska
  • Facilities Restoran, tuš
  • Specials Sportovi, botanički vrt


more dubrovnik beaches