DUBROVNIK DIGEST >> INFORMACIJE

INFORMACIJE >> Gay Dubrovnik


Gay Dubrovnik

[ View map ]

Ukoliko ste gay seksualne orijentacije i planirate doći u Dubrovnik, dobro je da znate nekoliko savjeta.

 

Hrvatska je konzervativna i katolička zemlja, ali je Dubrovnik po tom pitanju liberalniji i tolerantniji. Dubrovnik je gay friendly, iako nema nijednog ugostiteljskog objekta na kojem ćete naći takav natpis ili izvješenu zastavu u duginim bojama. Isto vrijedi i za noćne klubove. Najpoznatiji kafić u kojem se skupljaju gay osobe je Trubadur (vidi mapu) u starom gradu nedaleko od katedrale.

 

Iako ne biste u Dubrovniku trebali imati nikakvih problema, ipak vam savjetujemo da izbjegavate ljubljene i držanje za ruku na javnim mjestima pogotovo u sitnim noćnim satima. Tijekom dana će vas ljudi možda čudno gledati ako se ljubite ili držite za ruke na javnom mjestu, ali ne biste trebali imati nikakvih neugodnosti.

 

Mnogi Dubrovčani su homoseksualci. Najčešće se kupaju na Lokrumu, čiji jedan dio nudističke plaže zovu gay oaza. Svjedoci govore da su česte 'akcije' u obližnjem šumarku. 

 

Ako želite plažu samo za sebe predlažemo vam kupalište ispod Stare bolnice, nudističku i gay plažu Cavu, plažu na Gorici, kupališta ispod šetnice u uvali Lapad...

 

Dubrovnik ima dugu povijest gay turizma. Još prije 40 godina za vrijeme komunističke Jugoslavije ovdje su se održavali gay kongresi. Često u dubrovačku luku uplovljavaju kruzeri s gay populacijom, a također i sa swingerima.more texts