DUBROVNIK DIGEST >> INFORMACIJE

INFORMACIJE >> Kućni ljubimci


Kućni ljubimci

Dio dubrovačkih smještajnih kapaciteta, bilo da se radi o hotelskom, bilo o privatnom, prima kućne ljubimce, a dio im zabranjuje dolazak. Kada se odlučite za smještaj, raspitajte se možete li dovesti kućnog ljubimca.

 

Nažalost, Dubrovnik nema plažu za kućne ljubimce, a na hotelskim i gradskim kupanje im je zabranjeno. Ne očajavajte, jer ćemo vam reći neke plaže na kojima se možete kupati bez straha od ikakvih sankcija. To su plaža ispod Stare bolnice, Boninovo, Gorica...Također, na plaži Danče postoji dio odvojen od kupača, na koji također možete dovesti vašeg psa ili drugog ljubimca.

 

Ako pas obavi nuždu na javnoj površini, dužni ste za nim pokupiti, inače vas može kazniti komunalni čuvar. Sa psima možete ući u dobar dio ugostiteljskih objekata, ali pitajte na ulazu kakva im je politika prema kućnim ljubimcima. Doduše ljeti ćete vjerojatno sjedati na terasama, pa ne bi trebalo biti nikakvih problema.

 

Dubrovčani su vrlo tolerantni prema životinjama, pa ne biste trebali imati većih problema. Također, u gradu postoji nekoliko veterinarskih ureda. Najzgodniji je onaj u Lapadu pored kružnog toka i šetnice (vidi mapu), jer možete parkirati automobil.

 

S kućnim ljubimcima moguće je doći u Dubrovnik i zrakoplovom, samo se morate raspitati u aviokompaniji s kojom letite kakva je procedura za kućne ljubimce.

 

Većina velikih supermarketa nudi bogat izbor hrane za sve vrste kućnih ljubimaca.more texts