DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Copacabana


Copacabana

[ View map ]

Copacabana je šljunčana plaža smještena na predjelu grada zvanom Babin kuk. S obzirom na poznate dubrovačke prometne gužve tijekom ljeta i nedostatak parkinga, za ovu se plažu može reći da tih problema nema. Tako na ovo mjesto slobodno možete doći s vašim automobilom, jer ćete pronaći mjesto za vašeg limenog ljubimca.

 

Plaža je posebno pogodna za obitelji s malom djecom, jer ima sadržaje za najmlađe, a veselit će se plitkom moru i kopanju po pijesku sa svojim lopaticama i kanticama. Ni odrasli neće ostati uskraćeni, jer postoje ugostiteljski objekti s bogatom ponudom hrane i pića. Također, mogu se iznajmiti kajaci, pedaline, a oni najhrabriji mogu se okušati na padobranu, skijama ili banani koje pokreće gliser. Posebno je atraktivna vožnja padobranom na 50 metara visine. Plaža ima lift za osobe s invaliditetom, a može se igrati i odbojka na pijesku.

 

Pogled se pruža na dubrovački viseći most, te otoke Daksu i Koločep. U noćnim satima transferira se u mjesto za zabavu. Ponekad se na dijelu plaže održavaju pjena partiji, a tijekom noći, mjesto je idealno za romantičnu šetnju.

 

Oko plaže brojne su šetnice, sportska igrališta i ostali turistički sadržaji, jer je ovo dio grada s mnogobrojnim hotelima i s vrlo malo privatnih kuća. U blizini se, također, nalazi auto kamp.

  • Type Šljunčana
  • Facilities Restoran, tuš, WC, ležaljke, caffe-bar, suncobrani
  • Specials Morski sportovi, igrališta za djecu, lift za osobe s invaliditetom, elektronski partyji


more dubrovnik beaches