DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Pasjača


Pasjača

[ View map ]

Plaža Pasjača jedna je od najljepših plaža na čitavom Jadranu. Ova pješčana plaža smjestila se u Konavlima, ispod sela Popovića, tridesetak kilometara udaljenog od Dubrovnika prema granici s Crnog Gorom.

 

Plaža nije prirodna. Nastala je bacanjem kamenja tijekom Drugog svjetskog rata kada su se u okolnim selima kopali tuneli. More je kamenje usitnilo i napravilo predivnu plažu koja stidljivo izlazi ispod ogromnih litica Konavoskih stijena. Nažalost, plaža nestaje, jer more raznosi pijesak. Zato, ako je uskoro ne vidite, vjerojatno nikad ni nećete, osim ako zbog nostalgije kupača, ponovno netko ne baci novu turu kamenja. Na plažu se dolazi strmim skalinama koje se spuštaju niz liticu, a na nekim djelovima prolazite kroz izdubljene tunele. Na početku skalina je parkiralište pa ne morate brinuti gdje ćete ostaviti automobil.

 

Penjanje na povratku s kupanja nije najjednostavnije (200 metara visinske razlike) pa se ne preporuča dolazak osobama koje imaju problema sa zdravljem. Plaža je idelna za romantiku, a nikad nema previše ljudi (osim možda vikendom), jer je dolazak ponešto kompliciran. No ako se odlučite doći, nećete zažaliti – more je tirkizno, a udobni pijesak Pasjače kao stvoren za opuštanje.

  • Type Pješčana
  • Facilities
  • Specials


more dubrovnik beaches