DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Saplunara


Saplunara

[ View map ]

Saplunara (ime joj dolazi od latinske riječi sabalum što znači pijesak) je plaža od sitnog pijeska u zaštićenoj uvali na istočnoj strani otoka Mljeta. Sastoji se od četiri pješčane plaže od kojih su najpoznatije Velika i Mala Saplunara. Proglašena je zaštićenim krajolikom, jer u njenoj blizini rastu endemske biljke. Međutim, ni status zaštićenog krajolika nije je spasio bespravne gradnje koja srećom nije uzela maha.

 

Bez obzira na to, plaža je predivno mjesto, na kojem ćete sigurno uživati. Zaštićena je, pa gotovo nikad nema valova što će veseliti vaše najmlađe, i one koji nisu najbolji plivači. Odlična je za igranje picigina i drugih sportova na pijesku. Kako je plaža jako plitka, ljeti se zna more ugrijati do vrućih 28 stupnjeva.

 

Do nje se dolazi automobilom, a u blizini postoji parkiralište. Na plaži postoji ugostiteljski objekt, mobilni WC-i, a moguće je iznajmiti ležaljke. Oko plaže su lijepe šetnice kojima možete istraživati prirodu i uživati u pjevu cvrčaka.

 

Često se tu sidraju nautičari, a jedan koji iz godine u godinu dolazi na Mljet i saplunaru je najbogatiji čovjek na svijetu Bill Gates. Osim njega, nemojte se iznenaditi ako na Saplunari vidite vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča.

  • Type Pješčana
  • Facilities Restoran, WC, ležaljke
  • Specials Picigin, šetnice


more dubrovnik beaches