DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Šunj


Šunj

[ View map ]

Šunj je plaža od sitnog pijeska smještena u predivnoj uvali na južnoj strani otoka Lopud. Velika je oko kilometar, a dio plaže namijenjen je nudistima. Često su nudisti na djelu plaže pomiješani s onim obučenim, ali nikome to ne smeta. More je stotinu metara od obale jako plitko, pa je posebno pogodna za djecu i osobe koje nisu dobri plivači.

 

Također, ovo je najidelanije mjesto za igranje picigina na cijelom dubrovačkom području. Također, tu se igra nogomet i odbojka na pijesku. Na plaži je ugostiteljski objekt, a vole je i stranci i domaći ljudi koji znaju prespavati noć na udobnom pijesku, i odmah ujutro nastaviti s uživanjem.

 

Odmah iza plaže je gusta borova šuma, u koju se možete skloniti od jakog sunca. Na plažu Šunj možete doći na dva načina. Prvi je da unajmite izletnički brodić koji će vas direktno dovesti na plažu Šunj, ili da idete sa svakodnevnom brodskom linijom iz Dubrovnika za Lopud. Brod pristaje na sjevernoj strani otoka, tako da do plaže Šunj šetate kroz predivnu šumu oko 20 minuta. Na Lopudu nema prometa, pa su vam mir i užitak zajamčeni. Brod iz Dubrovnika kreće ujutro, a povratak je navečer, tako da vam svakako preporučamo jednodnevni izlet na ovaj otok prekrasne prirode.

  • Type Pješčana
  • Facilities Restoran, ležaljke, WC, suncobrani
  • Specials Picigin, odbojka, nogomet


more dubrovnik beaches