DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Uvala Lapad


Uvala Lapad

[ View map ]

Plaža u uvali Lapad je pješčano-šljunčanog karaktera, a smještena je nedaleko hotela Kompas. Zbog sitnog pijeska u plićaku izrazito je pogodna za obitelji s malom djecom. Okolo plaže nalazi se pregršt ugostiteljskih objekata u kojima se možete osvježiti ili naručiti nešto za jelo.

 

Na plaži možete igrati odbojku na pijesku ili picigin. U blizini je nekoliko dobro opremljenih igrališta za djecu gdje možete odvesti svoje mališane. Plaža ima prilično hlada, pa se na njoj mogu kupati oni koji najbolje ne podnose sunce i vrućinu.Opremljena je tuševima, kabinama za presvlačenje, a mogu se iznajmiti suncobrani i ležaljke. U blizini također možete iznajmiti pedaline, kajake ili neka druga plovila.

 

Pogled s plaže prostire se prema zapadnoj strani tako na kraju kupališnog dana možete uživati u bajkovitom zalasku sunca i napraviti vrhunske fotografije. U blizini ove plaže su prekrasne šetnice po kojima možete trčati ili voziti bicikl.

 

Uvečer plaže postaje romantično mjesto za zaljubljene koji uživaju u glazbi koja dopire s obližnje terase hotela Kompas. Noćni kupači se mogu sresti gotovo svaki dan.

  • Type Pješčano-šljunčana
  • Facilities Tuš, restoran, WC, ležaljke, suncobrani
  • Specials Odbojka na pijesku, kanu, dječja igrališta


more dubrovnik beaches