DUBROVNIK DIGEST >> AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI >> Prirodna kozmetika


Prirodna kozmetika

 

Diljem Dubrovnika možete kupiti kozmetiku napravljenu na prirodnoj bazi, samo pazite da vam se dostavi certifikat da je rađena ekološkim načinom. Za dubrovačko i dalmatinsko područje, posebno je važna biljka lavanda. Od te biljke izrađuju se razne kreme, šamponi, sapuni, a možete čak kupiti i čokoladu od lavande. Ljudi je od najstarijih vremena na ovim područjima koriste protiv moljaca i komaraca.

 

Ako se odlučite kupiti prirodnu kozmetiku, vaš će dom tijekom zime, mirisi podsjećati na Mediteran poput lavande, ružmarina, meda, limuna... Bilo da je riječ o eteričnim uljima, uljima za masažu, bademovom, maslinovom ili palminom ulju, sve će vam to pružiti poseban užitak prirodne njege.

 

Posebno zanimljivi proizvodi od prirodne kozmetike mogu su kupiti u ljekarni unutar Franjevačkog samostana – najstarijoj ljekarni u Europi koja radi bez prekida. Neki proizvodi koje tamo možete naći su hidratantna krema sa vodom od badema, krema od ruža s uljem od ruža, krema od voska i ulja od badema, te mnogi drugi pripravci koji se spravljaju po recepturi staroj više stoljeća.

 

U drugim butigama, možete kupiti, razne kupke, morske spužve, ili kupke na bazi zdrave jadranske soli.more texts