DUBROVNIK DIGEST >> Sport, rekreacija, zdravlje

Sport, rekreacija, zdravlje >> Rafting


Rafting

U okolici Dubrovnika možete uživati u raftingu na divljim vodama prolazeći kroz netaknutu prirodu. Mi vam preporučamo dva odredišta – rijeku Cetinu u Hrvatskoj i rijeku Taru u Crnoj Gori.

 

Tara je od Dubrovnika udaljena tri sata vožnje, a područje je zaštićeno kao Nacionalni park, te je također pod zaštitom UNESCO-a. Rijeka Tara i okolna priroda izgledaju nevjerojatno – erozija je stvorila kanjon dug 82 kilometra i dubok 1333 metra što ga čini najdubljim kanjonom u Europi, i drugim na svijetu, odmah poslije poznatog Colorada. Najbolji dio za rafting je donji tok rijeke Tare u Šćepan polju. Rafting traje od 3 do četiri sata ovisno o protoku vode.

 

Ni rijeka Cetina po svojoj ljepoti nimalo ne zaostaje za rijekom Tarom. Cetina je udaljena oko 2 i pol sata vožnje od Dubrovnika prema zapadu, blizu starog gusarkog gradića Omiša. Rafting počinje u selu Penšići, prolazi kroz slikovite usjeke, vodopade, te brzake, a završava u Radmanovim Mlinicama. Rafting traje između 3 i 4 sata.

 

Krajolik je potpuno drugačiji od onog morskog, a udaljen je svega nekoliko kilometara od obale. Također, ovo područje idealno je za slobodno penjanje. Više o raftingu na Cetini možete čitati ovdje.more texts