DUBROVNIK DIGEST >> AKTIVNOSTI

AKTIVNOSTI >> Plaže za djecu


Plaže za djecu

Mališani vole plaže na kojima more nije duboko, te pijesak u kojem se vole igrati i izrađivati kule i bazene. Najpogodnije plaže za djecu koje se nalaze na užem području Dubrovnika su Banje, Bellevue, Copacabana, uvala Lapad i sveti Jakov. Od onih koje se nalazi u neposrednoj dubrovačkoj okolici treba izdvojiti Kupare, Plat, Srebreno i Cavtat. Ako se odlučite na posjet otoku Lopudu, vaša djeca bit će oduševljena plažom Šunj. Na otoku Lokrum, odličan izbor je plaža Mrtvo more.

 

Banje

 

Banje su odmah pokraj starog grada, pa su vam nadohvat ruke, ako se šetate starom gradskom jezgrom. Međutim, ako na ovu plažu dolazite sa automobilom, moramo vas upozoriti da nije lako naći parking u blizini.

 

Bellevue

 

Plaža ispod istoimenog hotela je pogodna, ako ne želite da se vaša djeca prže na jakom suncu. Već rano poslijepodne ima puno hlada. Parkirat se možete pokraj hotela Libertas, ili u Gospinu polju.

 

Copacabana

 

Ova plaža odlična je zbog parkinga kojeg ćete vjerojatno naći, tako da vam neće biti daleko nositi sve dječje potrepštine za plažu. Osim te pogodnosti, ima morska igrališta s toboganima i drugim igračkama.

 

Sveti Jakov

 

U svetom Jakovu biste mogli naći parking, ali vas upozoravamo na veliki broj stepenica do plaže. Lako je sići, međutim nije se lako popeti poslije kupanja. Zato pazite koliko stvari nosite.

 

Uvala Lapad

 

Plaža u uvali Lapad je odličan izbor za vaše najmlađe. Osim pijeska i kupanja u plićaku, nedaleko je i igralište za djecu. U blizini je, također, lijepa šetnica na kojoj mogu voziti bicikl.

 

Kupari

 

U Kuparima nećete imati problema s parkingom, ali plaža nema dodatnih sadržaja.

 

Srebreno

 

Srebreno je odličan izbor zbog sitnog pijeska. Vaši mališani će uživati u izradi raznih pješčanih skulptura.

 

Plat

 

U Platu ima hlada, ali i dodatnih sadržaja osim pijeska. Tu je igralište za djecu, ugostiteljski objekt, ali i tuš.

 

Cavtat

 

U Cavtatu je također idealna plaža za djecu, a naći ćete parking za automobil. Iza kupanja možete se prošetati Cavtatom i svratiti na sladoled ili nešto slično.

 

Šunj

 

Šunj je vjerojatno najbolja dubrovačka plaža za mališane. Krasi je sitan pijesak i dugi plićak. Treba hodati nekoliko desetaka metara kako bi se došlo do dubokog mora.

 

Mrtvo more

 

Mrtvo more je plaža na Lokrumu na kojoj nikad nema valova.more texts