DUBROVNIK DIGEST >> OKOLICA

OKOLICA >> Most


Most

[ View map ]

Na ulazu u Dubrovnik sa zapadne strane prostire se impozantni most. Jedan je to od najspektakularnijih svjetskih visećih mostova. Visina mu je oko 50 metara.

 

Prije se s njega skakao bungee jumping, ali pošto se često ispod mosta okreću kruzeri koji svakodnevno uplovljavaju u Dubrovnik, bungee jumping se zbog sigurnosti morao zatvoriti. Iako sada ne možete uživati u tom adrenaliskom sportu, možete se diviti prekrasnom pogledu s mosta na Dubrovnik i Rijeku Dubrovački. Most je napravljen na samom ušću rijeke Omble u more. Ombla je jedna od najkraćih svjetskih rijeka. Slatkovodni tok joj iznosi od izvora svega tridesetak metara. Ostatak rijeke je slan, a na ušću, pod samim mostom, može se slobodno kazati da ima sve sastojke mora.

 

Šetnja mostom pogotovo je lijepa u večernje sate kada se temperatura spusti. Ako ste ljubitelji velikih brodova, ovo je mjesto kao stvoreno za vas. Kada god ovdje dođete u luci Gruž ćete zateći kruzer. Nekad ih je u isto vrijeme četiri, pet.

 

Nedaleko mosta nalazi se parking tako da bez problema možete posjetiti ovo mjesto. Ako nemate automobil, do ovdje vas može odvesti panorama bus.more texts