DUBROVNIK DIGEST >> OKOLICA

OKOLICA >> Park Gradac


Park Gradac

[ View map ]

Gradac je predivni park smješten poviše plaže Danče. S njega se pruža predivan pogled na tvrđavu Lovrijenac i stari grad. Do njega se možete prošetati, ali i doći s  autom, jer je tu odmah parkiralište na mjestu zvanom Vješala gdje su stari Dubrovčani vješali prijestupnike.

 

Prepun je borove šume, a tišina je toliko ugodna da ćete se u trenutku opustiti. U parku možete šetati, trčati, čitati knjigu. Pun je drvenih klupica, a guste krošnje zakrivaju sunce tako da nikad nije vruće.

 

Mali ribnjak nalazi se na samom ulaza u parku, a djeca su oduševljena zlatnim ribicama koje plivaju ispod male fontane.

 

U ovom parku znaju se odigravati predstave tijekom Dubrovačkih ljetnih igara,a  njegovoj mistici i mirisu davnina nisu odoljeli ni producenti popularne serije Game of Thrones. Jako puno scena snimilo se upravo na ovom spokojnom i mirnom mjestu, gdje se čovjek u potpunosti spaja s prirodom. Zato se nemojte iznenaditi ako vidite nekoga da meditira.

 

Noću je park mjesto za romantične parove i zaljubljene, a mi bismo vam savjetovali da ne dolazite subotom navečer kada se često znaju okupljati maloljetnici i ispijati alkohol po klupicama. Tada je park bučan, ali u druge dane je mjesto mira i spokoja.more texts