DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Banje


Banje

[ View map ]

Banje su najpoznatija dubrovačka plaža. Smještena je svega dva minuta hoda od starog grada na koji se pruža predivan pogled, baš kao i na otok Lokrum. To je pješčano-šljunčana plaža, pa tako na njoj možete igrati odbojku na pijesku, ali i autentičnu hrvatsku igru picigin, koja je zaštićena kao nematerijalno kulturno dobro.

 

Na njoj ćete, vrlo moguće, sresti poznate osobe iz Hrvatske i svijeta. Na ovoj je plaži, među ostalim, volio boraviti holivudski glumac Woody Harrelson koji je upravo ovdje doživio malu neugodnost. Kako je sam poslije priznao u jednom intervjuu, udvarao se jednoj lokalnoj djevojci koja je imala momka. On je s prijateljima došao i Woody se zatekao u nezgodnom položaju. Srećom po njega netko ga je prepoznao, pa su se sprijateljili.

 

Plaža je živa i sa zalaskom sunca. Tada kreće noćni život i noćno kupanje koje je na Plaži Banje jedinstveni doživljaj. U ponudi na plaži su raznovrsni sadržaji kakvi se i očekuju na svjetski poznatom mjestu. Banje su više puta, u raznim izborima, uvrštene kao jedna od najljepših svjetskih plaža.

 

Za one koji ne vole gužbu, u sprnju i kolovozu, ovu je plažu najbolje izbjegavati ili dolaziti u jutarnjim satima. Vrlo je pogodna za djecu koja će uživati praviti kule od pijeska.

 

  • Type Pješčano-šljunčana
  • Facilities Tuš, WC, restoran, ležaljke, suncobrani
  • Specials Jet ski, masaža, rent a boat, noćni klub


more dubrovnik beaches