DUBROVNIK DIGEST >> Plaže

Plaže >> Sikirica


Sikirica

[ View map ]

Otok ili poluotok Sikirica nalazi se kraj mjesta Brsečine, dvadesetak kilometara zapadno od Dubrovnika. Kada se more povuče, na Sikiricu se može doći bez da se smoče noge, ali i kada je plima, dio koji more prekrije nije dubok, pa se bez problema može prohodati do otočića.

 

Na cesti koja vodi do Sikirice nalazi se parkiralište za 15 automobila, odakle se puteljkom spuštate prema plaži. S kopnene strane Sikirice su šljunčane plaže skrivene od pogleda, pa se ovo mjesto s razlogom smara jednim od najromantičnijih mjesta u Dubrovniku i okolici. Sama Sikirica je stjenovita plaža, a pokoji bor stvara hlad, tako da ovdje možete doći i za vrijeme najjačeg sunca. Nikad nema previše ljudi, a na njoj nema nikakvih dodatnih sadržaja. Prava netaknuta divljina u kojoj ćete se osjećati kao ponovno rođeni. Također, bez obzira koji vjetar puše i ima li valova, uvijek se možete prebaciti na onu stranu koja je zaklonjena. Poseban doživljaj je pogled na zalaz sunca iza otoka. Zaljubljeni ovo mjesto ne smiju preskočiti.

 

Nedaleko od ove plaže je arboretum Trsteno, pa kupanje možete spojiti s posjetom tom jedinstvenom mjestu s bogatim biljnim svijetom.

  • Type Šljunčana, stjenovita
  • Facilities
  • Specials


more dubrovnik beaches